сите категории
ХЕНТЕК

Дома> Производи > Катализатор > Катализатор за оксидација на дизел (DOC)

Катализатор за оксидација на дизел


Место на потекло:Кина
Бренд име:Автоделови HENTEK CAT
Број на моделот:
Потврдување:ISO9001
Минимална Подреди Кол:20pcs
цена:Преговара
Пакување Детали за:Меур филм + картон
Време на испорака:еден месец
Начин на плаќање:Плати пред испорака
Набавка Способност:5000L / ден
Испраќам барање
Опис

DOC (Diesel oxidation catalyst) is a device installed in the exhaust system of diesel vehicles to reduce exhaust emissions. DOC is the first step in the aftertreatment of exhaust gas, and it is also a device that converts CO and hydrocarbons in exhaust gas into harmless CO2 and H2O.

Excessive sulfur and phosphorus elements are produced in the exhaust gas, which can easily lead to the failure of the DOC device.

Therefore, the National VI diesel engine oil should not only have low ash content, but also a low sulfur and low phosphorus formula.

DOC technical features:

1. The precious metals are mainly Pt or Pt and Pd;

2. The DOC slurry is configured by dipping;

3. Other auxiliary materials are added to increase the conversion rate and reduce the light-off temperature.

Конкурентна предност:

1. Добра дисперзија на благородни метали;

2. Пониска температура на палење;

3. Добра отпорност на високи температури;

4. Добра антитоксичност

5. Индикатори за живот: 50,000 километри за возила што се користат и 200,000 километри за нови производствени возила.

апликации

Катализатор и конвертор за дотерување на издувните гасови од моторни возила

— DOC/DPF/SCR: Катализатори за лесни и тешки дизел возила (Кина III, Кина IV, Кина V и Кина VI)

Технички параметри

Повеќето спецификации може да се направат, а поретко користените спецификации може да се прилагодат. Следниве спецификации се за референца.

типОбликБрој на дупкиДебелина на ѕид (мм)Надворешен дијаметар или опсег на долг и краток дијаметар (mm)Опсег на висина (мм)Опсег на толеранција (mm)
Кожен носач со прав низцилиндрични400/60.165 0.025 ±93-143.850.8-152.4± 1

600/6

Запознајте корисничко прилагодување

Елипса, тип на писта и посебен тип

400/600

Прашања и одговори на клиенти
    Не одговараше на ниту едно прашање!

Пребарување

поврзани со производот

Жешки категории