сите категории
ХЕНТЕК

Дома> Производи > Катализатор > Селективен каталитички катализатор за редукција (SCR)

Селективен каталитички катализатор за намалување


Место на потекло:Кина
Бренд име:Автоделови HENTEK CAT
Број на моделот:
Потврдување:ISO9001
Минимална Подреди Кол:20pcs
цена:Преговара
Пакување Детали за:Меур филм + картон
Време на испорака:еден месец
Начин на плаќање:Плати пред испорака
Набавка Способност:5000L / ден
Испраќам барање
Опис

SCR е процес на третман на азотни оксиди во емисиите на издувните гасови на дизел возилата, односно, под дејство на катализаторите, азотните оксиди во издувните гасови се сведуваат на азот и на вода кои се безопасни за загадувањето на воздухот.

Погоден за последователен третман на емисиите на NOx од дизел моторот. На предниот крај на SCR катализаторот, уреата се внесува како редукционо средство. Откако уреата ќе се хидролизира до NH3, NO и NO2 во издувните гасови се намалуваат на N2, а NOx ефективно се отстранува во услови збогатени со кислород на дизел моторот. Има добра активност на ниски температури, широк температурен прозорец и стабилност, и може да го исполни стандардот за емисија на Euro V кога се совпаѓа со целата машина. Производите се погодни за лесни дизел возила (како што се автомобили, SUV, MPV) на патишта, тешки дизел возила (како што се автобуси, тешки камиони, вилушкари, итн.), како и други дизели кои не се користат за пат. фиксна опрема или уреди на моторот.

Катализаторот за селективна каталитичка редукција (SCR) е високотехнолошки производ кој широко се користи во термоелектрани, електрани на јаглен, постројки за согорување отпад, постројки за железо и челик, постројки за ѓубрива, постројки за азотна киселина, постројки за цемент, петрохемиски хемиски постројки и други индустрии кои треба да ги намалат емисиите на NOx. Катализаторот за селективна каталитичка редукција (SCR) е катализатор за денитрација на соодветна температура, користејќи амонијак (NH3) како средство за редукција, искористете ја предноста на селективното средство за намалување, преференцијално реакција со индустриски димни гасови на азот оксид (NOx), NOx е се претвора во без загадување од азот и вода, а ефикасноста на намалување на NOx е висока над 90%. нашиот SCR де-азотен катализатор беше направен со користење на кордиеритна саќе керамика како поддршка, користејќи TiO2, CuO, V2O5, Ретка земја и WO3 како главни активни компоненти. Има големи предности во јачината и спречувањето на затнувањето на летечката пепел, абењето и против труење.

Сериски бројтест ставкиТехничка спецификација
1Спецификации на превозникот150×150×50, Дебелина на ѕид= 3.7±0.1
2Концентрација на NOx ≤5000ppm
3Редуктивен агенсТечен амонијак, амонијак вода или уреа
4Вселенска брзина3000~10000 ч-1
5работна температура Оптимална работна температура150°C-420°C 260°C-300°C
6Концентрација на NOx ≥90﹪
7Работен век≥ 2 години
8Сооднос на бегство на амонијак≤30ppm
9Масовна густина0.72±0.05 g/ml
10Сила на дробење≥14 MPa (Предна) ≥4 MPa (страна)
11Вчитување на облогата.8.0 XNUMX%
12Активно оптоварување со метален оксид.9.0 XNUMX%
13Стапка на протерување< 1%
14ИзгледЧисто црно
15пакетОтпорен на влага и запечатен

Брза детали:

1. Добра активност на ниски температури и широк температурен прозорец 2. Одлично хидротермално стареење и отпорност на сулфур 3. Ниско ослободување на амонијак 4. Ниска еколошка токсичност

Конкурентна предност:

1. Добра дисперзија на благородни метали;

2. Пониска температура на палење;

3. Добра отпорност на високи температури;

4. Добра антитоксичност

5. Индикатори за живот: 50,000 километри за возила што се користат и 200,000 километри за нови производствени возила.

апликации

Катализатор и конвертор за дотерување на издувните гасови од моторни возила

— DOC/DPF/SCR: Катализатори за лесни и тешки дизел возила (Кина III, Кина IV, Кина V и Кина VI)

Технички параметри

Повеќето спецификации може да се направат, а поретко користените спецификации може да се прилагодат. Следниве спецификации се за референца.

типОбликБрој на дупкиДебелина на ѕид (мм)Надворешен дијаметар или опсег на долг и краток дијаметар (mm)Опсег на висина (мм)Опсег на толеранција (mm)
SCR Носач - Под Кина VIцилиндрични300/50.130 0.025 ±143.8-330.276.2-178± 1.5
300/60.165 0.025 ±
300/70.178 0.025 ±
300/80.200 0.025 ±
SCR Носач - Земја VIцилиндрични400/40.114 0.025 ±150-330.280-155± 1.5

600/3

0.080 0.025 ±

Прашања и одговори на клиенти
    Не одговараше на ниту едно прашање!

Пребарување

поврзани со производот

Жешки категории